Sídlo firmy:
  AlfaCAD s.r.o., Pohronská 3, 831 03 Bratislava

Prevádzka:
  Bratislavská 33/G, 931 01 Šamorín, Slovakia

  office@alfacad.sk
  frank@alfacad.sk

 +421 915 980 513

Tlacitko Shop 

TÉMA MESIACA - 3D TLAČ

Dnešná otázka znie : “Čo vie vlastne 3D TLAČ vyrobiť? Odpoveď je v celku jednoduchá. Ak je tlačiareň dostatočne veľká a okolnosti to dovoľujú, vytlačiť sa dá takmer čokoľvek. Ak sa Vám zdá, že sa jedná o zveličovanie, v článku Vám dokážeme pravý opak."

Ak Vám pojem 3D tlač ešte stále nič nehovorí, veríme, že je čas to zmeniť. Preto počas aktuálneho mesiaca každý týždeň otvoríme jednu z otázok, ktoré si určite kladiete. Preto neváhajte, klikajte a vzdelávajte sa. Celý blog nájdete na vrchu stránky v sekcii BLOGY.

Dnešná otázka znie : “Čo vie vlastne 3D TLAČ vyrobiť? Odpoveď je v celku jednoduchá. Ak je tlačiareň dostatočne veľká a okolnosti to dovoľujú, vytlačiť sa dá takmer čokoľvek. Od obalu na Váš telefón, cez rôzne miniatúrne modely alebo figúrky, až po dôležité a spoľahlivé súčiastky do výroby. Ako je to možné? 3D tlač funguje na báze postupného nanášania materiálu vo vrstvách. Materiál je zahriaty na vysokú teplotu, čím sa zaručí jeho tvarovateľnosť. Tlačiareň následne pomocou naprogramovaných krokov vytvorí finálny produkt.

 

Samotný proces je na pochopenie veľmi jednoduchý, avšak aby ste si boli istí, pozrite si krátke ilustračné video.

https://www.youtube.com/watch?v=XTP-WBrAnPY

 

Ak ste teda typ, ktorý miluje moderné technológie a kreativita mu nerobí problém, 3D tlač je tá správna„hračka“ pre Vás. Po zakúpení samotnej tlačiarne a zadovážení potrebného programu môžete tlačiť všetko, na čo si zmyslíte. Ak však chcete predísť všetkým starostiam, stačí kontaktovať nás. Poskytnete nám Vašu predstavu a my sa o všetko postaráme. Existujeme v prostredí, v ktorom je flexibilita a efektivita veľmi dôležitá. Vznikajú mnohé technické a logistické problémy, ktoré sú práve pomocou 3D tlače jednoducho riešiteľné. Aj to je jedna z mnohých výhod, ktorými 3D tlač disponuje. Avšak týmto prechádzame do ďalšej témy a otázky, na ktorú budeme hľadať odpovede nasledujúce týždne.

 

OTÁZKY, KTORÉ SA BUDEME PÝTAŤ POČAS AKTUÁLNEHO MESIACA:

  1. týždeň - Ktoré známe a etablované firmy využívajú 3D TLAČ?   
  2. týždeň - Aké sú výhody, ktoré Vám 3D TLAČ zaručene prinesie?
  3. týždeň - Ako pracujeme s 3D TLAČOU my?

Obrázky nižšie ilustrujú to, čo vyrábame s 3D tlačou my. Pomáhame firmám firmám a fabrikám tak, aby ich práca bola bezpečná, rýchla a efektívna. 

13456789